Ferences Világi RendA Ferences Világi Rend egy olyan katolikus közösség, mely az egész világon elterjedet, s melynek tagjai főként családos férfiak és nők. Azért alkotnak testvéri közösségeket, mert az Evangélium örömét, a 8 boldogság szabadságát szeretnék megélni a világban.
De hogyan?
A világi ferencesek regulájában ez áll: „A világi ferencesek mindent megtesznek, hogy az Evangéliumot gyakran olvassák, és hogy az Evangélium igazságait az életbe ültessék át, mindennapi életüket pedig újra meg újra az Evangéliumhoz mérjék.”

Egy világi ferences az élet szinte bármely területén tevékenykedhet. Fő célja, hogy az életet és az Evangéliumot egy egységben lássa. Az életben az Evangéliumot fedezze föl, békére törekedjen, maradjon kicsiny és őrizze meg derűjét. Testvérként tekintsen minden emberre. Célja, hogy Szent Ferencet utánozva minél szorosabban kövesse Jézust. Jézussal együtt dicsőítse az Atyát és fogadja el a szenvedést is.

Mi ennek az életmódnak az értelme?
A világiak sajátos helyzete, hogy az élet olyan területein is átadhatják a jézusi tanítást és a szent ferenci látásmódot, ahová egyháziak nem juthatnak el. Ha Te, kedves Olvasó, szeretnéd az életed szent ferenci látásmóddal szemlélni, kérlek, olvasd a blogot. Megtalálod az első menüpontban„Blog” címen.

Ha valóban azt kapod a blogban, amit keresel, oszd meg az olvasottakat a közösségi oldalakon és írj megjegyzést a bejegyzésekhez.

Isten hozott a ferencesek körében!

No comments:

Post a Comment